Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, ως το τέλος της εβδομάδας θα δοθεί η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να γίνουν οι μεταθέσεις νωρίτερα από πέρυσι και σε κάθε περίπτωση πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.
Επίσης, σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων καθώς και η ενιαία μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει γίνει και η επικαιροποίηση των φακέλων των εκπαιδευτικών μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων.
Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να θεσμοθετήσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, έτσι ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να βρίσκονται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι στις θέσεις τους.
Συγκεκριμένα, ζητούν όλες οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και διορισμοί να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου, και πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους να έχουν προσληφθεί αναπληρωτές σε ενδεχόμενα λειτουργικά κενά.
Επικαιροποίηση ασθενειών
Όπως υπογραμμίζει και ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ κ. Πεππές, ακόμη δεν έχει γίνει και η επικαιροποίηση του καταλόγου των ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 50/96 και παρά το γεγονός ότι έχει διαβιβασθεί εδώ και αρκετό διάστημα η αναμενόμενη απόφαση επικαιροποίησης από το ΚΕ. Σ.Υ. του υπουργείου Υγείας.
Όπως αναφέρει ο κ. Πεππές, στα 21 χρόνια που έχουν περάσει, έχουν δυστυχώς διαγνωστεί ένα πλήθος νέων ασθενειών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται από την ένταξη στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης συνάδελφοι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Είναι γνωστό ότι την περυσινή χρονιά ικανοποιήθηκαν μόνο 404 αιτήσεις Γενικών Μεταθέσεων, οι λιγότερες σε πλήθος διαχρονικά.
Όσον αφορά τον αριθμό των μεταθέσεων που θα εγκριθούν για φέτος, ο κ. Πεππές υπογραμμίζει ότι οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες και τονίζει: Η μη επαναφορά του ωραρίου μας στο πλαίσιο του 2013, οι συγχωνεύσεις τμημάτων τομέων της Β' ΕΠΑΛ, το εφεύρημα του χαρακτηρισμού «μη παρακολουθών» για μαθητές, η μείωση του διδακτικού ωραρίου κατά 3 ώρες στο Γυμνάσιο, ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, η αυξημένη κινητικότητα για τη συμπλήρωση ωραρίου, η κατάργηση της διδακτικής απαλλαγής για τους υπευθύνους εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής και η κατάργηση θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων δεν επιτρέπουν αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις φετινές μεταθέσεις.
μπαγασας νοημα
υπηρεσία νεωτέρων μνημείων και τεχνικών έργων δυτικής ελλάδας
No comments:
Post a Comment