Παρόμοια στάση κρατούν και οι ειδικοί, που παρακολουθούν στενά τις πυρηνικές φιλοδοξίες του απομονωμένου καθεστώτος. Σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν την κίνηση αυτή της Βόρειας Κορέας, εξηγούν στο CNNi πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιχειρεί να εμφανιστεί ως ένας ηγέτης που είναι ανοιχτός στον διάλογο, δεδομένης και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής με τη Νότια Κορέα, αλλά και την ιστορική συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο ισχυρίστηκε πως η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να δοκιμάζει τις δυνατότητες των όπλων της και γι’ αυτό πρόκειται να εγκαταλείψει μια περιοχή δοκιμών στο Βορρά, η οποία αποτέλεσε σημείο για μια σειρά από πυρηνικές δοκιμές.
«Πρόκειται απλώς για προπαγάνδα, οι δηλώσεις του έχουν διφορούμενες έννοιες», λέει ο Chang-Hoon Shin, ερευνητής στο Κορεατικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Στρατηγικής, σημειώνοντας πως το πεδίο δοκιμών στο Πουνγκγκιέ-Ρι, είναι πιο πιθανόν να κλείνει εξαιτίας των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας των δοκιμών. Να σημειωθεί πως όταν η Πιονγκγιάνγκ έκανε την έκτη πυρηνική της δοκιμή τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην περιοχή έγινε αισθητή μια σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
No comments:
Post a Comment