μνημονιο 2015 φεκ
Σε αυτή ρωτά μεταξύ άλλων τον Υπουργό Άμυνας, για σκανδαλώδη, όπως τη χαρακτηρίζει, συνεργασία των ΕΑΣ με ιδιωτική εταιρεία για την παραχώρηση της κερδοφόρου δραστηριότητας καταστροφής πυρομαχικών και ναρκών, για κομματικές προσλήψεις στην εταιρεία μέσω εργολάβου, αλλά και απολύσεις και μη καταβολή αποδοχών στους εργαζομένους.
Φαινόμενα που οδηγούν μια εταιρεία στρατηγικής σημασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας σε απαξίωση, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα.
Η ερωτηση του βουλευτή έχει ως εξής:
Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων
ανδρικα μπρελοκ κλειδιων
Προς: - Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
- Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
- Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Ρήγα
Θέμα: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ ΑΒΕΕ)
Κύριοι Υπουργοί,
Οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις – καταγγελίες μας μέσω ανακοινώσεων αλλά και μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, σχετικά με την πολύ κακή κατάσταση (οικονομική, ανικανότητα υλοποίησης έργου, πτώση παραγωγικής ικανότητας κλπ) της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), δυστυχώς επιβεβαιώνονται.
Από την σχετική αρθρογραφία στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, από τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και από ανακοινώσεις και δελτία τύπου των θεσμικών εκπροσώπων των εργαζομένων, για την κατάσταση και πορεία της εταιρείας, διαπιστώνουμε ορισμένες ενέργειες της εκτελεστικής διοίκησης της εταιρείας που ενέχουν στοιχεία παρατυπιών και πιθανής παράβασης της κείμενης νομοθεσίας. Ενδεικτικές τέτοιες ενέργειες είναι:
Η παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο τριών μελών του και κυρίως της διορισθείσας οικονομικής ελέγκτριας του Υπουργείου Οικονομικών με καταγγελίες της για διαπιστωθείσες μεθοδεύσεις και ατασθαλίες της διοίκησης.
Η σκανδαλώδης συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία για την παραχώρηση της κερδοφόρου δραστηριότητας καταστροφής πυρομαχικών και ναρκών.
Η αντιπαραγωγική και κομματική διαχείριση του στελεχιακού δυναμικού της εταιρείας, αναφορικά με την πολιτική προσλήψεων – απολύσεων του, την μη ορθή καταβολή αποδοχών, την πρόσληψη ανεπαρκών εργαζομένων μέσω εργολάβου και τέλος το καθεστώς «ομηρείας» που επεβλήθη σε 200 περίπου εργαζομένους (εκ των 520 συνολικά), οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση μετάταξης σε άλλους φορείς του Δημοσίου.
Ειδικότερα, από τον Ιούλιο 2018 και εντεύθεν, οι καταγγελίες για την εκτελεστική διοίκηση της εταιρίας τονίζουν, την σκόπιμη κακοδιοίκηση προς εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων, την συνεχή παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας της, την παράκαμψη του Διοικητικού της Συμβουλίου σε σοβαρά θέματα και κυρίως, την σκόπιμη παρακώλυση διενέργειας κάθε νόμιμου και προβλεπομένου τακτικού και έκτακτου οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου, γεγονός που από μόνο του χρήζει περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης.
No comments:
Post a Comment